Binnen een week een toffe baan in de techniek

Shaun Abdul verhuisde van Nederland naar het buitenland en ging aan het werk als manager bij een bandenbedrijf. Door de crisis kwam hij terug naar Nederland, vastbesloten om hier een goede baan te vinden in de technische branche. Dat viel aanvankelijk niet mee, maar via Proteqs kwam hij in contact met UnieMetaal in Lelystad en kon hij binnen een week aan de slag.

Baan

JAARLIJKSE BANENBEURS IN LELYSTAD

In oktober ging Shaun Abdul langs bij de banenbeurs in Lelystad op zoek naar een nieuwe baan. “Ik had een flyertje van mijn vader gekregen van de beurs. Ik dacht, laat ik er heen gaan, wie weet kom ik in contact met een leuke werkgever”, vertelt Shaun. De stand van Proteqs viel op omdat Proteqs een intermediair is speciaal voor functies in techniek. Omdat Shaun in die richting een baan zocht ging hij met Arnando, één van de consultants van Proteqs, in gesprek tijdens de beurs. “Ik had mijn CV niet bij me, maar gelukkig was dat geen probleem. We konden mondeling mijn werkervaring en skills bespreken. Arnando gaf aan dat hij waarschijnlijk wel een leuke functie voor me had. Hij vroeg of ik diezelfde vrijdag langs wilde langskomen op het kantoor van Proteqs om nog wat dieper op mijn CV in te gaan”.

Arnando was erg positief over het CV en de ervaring van Shaun dus regelde hij de week erop een sollicitatiegesprek bij Duco Nijp, vestigingsmanager van Uniemetaal. “Het was een heel positief en open gesprek met Duco en de functie die ze voor me hadden sprak me erg aan”, vertelt Shaun. “Diezelfde middag na mijn sollicitatie belde Arnando me op en vertelde dat Uniemetaal heel graag met me wil samenwerken. Ik kon direct na het weekend al starten. Ik was echt super blij, binnen een week had ik gewoon een nieuwe baan!”.

VAN WERKEN IN HET BUITENLAND NAAR EEN BAAN BIJ UNIEMETAAL

Afgelopen twee jaar heeft Shaun als manager bij een bandenbedrijf in het buitenland gewerkt. Via via kon hij daar aan de slag en dat leek hem een leuke uitdaging. Maar door de crisis is hij teruggegaan naar Nederland en op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. “Ik heb niet veel ervaring met werken in de metaalsector maar bij Uniemetaal word ik goed begeleid en kan ik me verder ontwikkelen. Mijn taken zijn onder andere het afbramen, nummeren en opnieuw richten van diverse metalen mallen”, legt Shaun uit.

Baan

“Uniemetaal is een bedrijf dat kwaliteitsproducten levert en ook nog oog heeft voor duurzaamheid. Dat vind ik mooi. Het is fijn dat ik via Proteqs hier aan de slag kon, ik ben heel blij met Uniemetaal en als ik iets nodig heb staan zowel Uniemetaal als Proteqs binnen no time voor me klaar”.

Ook op zoek naar een baan in de techniek? Neem contact op met Proteqs via 0320-840500 of kom langs op kantoor aan de Middendreef 269 in Lelystad. De koffie staat klaar!