Werken met plezier in de techniek

Werken in de techniek, gewoon omdat het leuk is. Dat doet Frank van Kessel via Proteqs bij Betecom B.V. in Harderwijk. Regelmatig gaat Proteqs bij haar medewerkers langs om te kijken hoe het gaat. Dit keer deelt Frank zijn bijzondere verhaal.

techniek

De afgelopen jaren werkte Frank als fieldmanager in de IT. Hij bekleedde een hoge functie met veel verantwoordelijkheid en een mooi salaris. Toch pakte Frank na jaren zijn biezen. “Het laatste jaar had ik gewoon veel minder plezier in mijn werk. Ik werd als manager een soort klaagmuur en was vooral problemen aan het oplossen. Ik miste het uitvoerende werk, het werken met mijn handen in de techniek”.

Op zoek naar werk in de techniek

In de periode dat Frank werkloos was, verhuisde hij samen met zijn vrouw Loes van Lemmer naar Lelystad. Toen eenmaal het huis klaar was vond ook Loes het wel tijd dat Frank weer aan het werk ging. “Mijn vrouw werd helemaal gek van me”, vertelt Frank met een brede glimlach. Hij zocht contact met Proteqs en werd dezelfde dag door Annie, één van de consultants van Proteqs en al 20 jaar in het vak, uitgenodigd voor een kop koffie en een kennismakingsgesprek. “Annie stelde een paar gerichte vragen en had meteen door in welke richting ik werk zocht. Een sollicitatiegesprek bij Betecom vloeide er zo uit voort”, vertelt Frank. “Annie dacht dat ik het ‘Betecom DNA’ wel zou bezitten”. En dat klopte, Frank kon aan de slag als beheerder brandmeldinstallaties.

Goede keuze

Nu zo’n 3 maanden verder, kijkt Frank al heel tevreden terug op de afgelopen tijd. “Ik vind vooral het persoonlijke contact met de klanten heel erg leuk. Er is veel begrip dat ik nog moet leren in deze, voor mij, nieuwe rol. Het is fijn om weer iets totaal anders te leren en me door te ontwikkelen. Ook ervaar ik in deze functie véél minder druk. Mensen willen altijd maar meer, hoger en beter. Daar heb ik zelf ook jaren naar gestreefd maar uiteindelijk werd ik er niet gelukkiger van. Ik zat vast aan een gouden ketting. Ik houd ervan om met mijn handen te werken en lekker de hele dag in de weer te zijn.

techniek

Zonder Proteqs was het niet gelukt

Frank legt tot slot uit dat hij veel aan Annie heeft gehad. “Ik had al een aantal keer gesolliciteerd bij bedrijven in en om Lelystad maar ik werd steeds afgewezen. Mijn managementprofiel was denk ik te zwaar en daardoor nam elk bedrijf aan dat ik niet voor een minder zware functie zou kiezen. En ook al weet je dan waarom je wordt afgewezen, elke afwijzing doet toch een beetje pijn”. Betecom twijfelde in de eerste instantie ook aan het profiel van Frank maar doordat Annie Betecom wist te overtuigen kon Frank toch op kennismakingsgesprek. “Zonder deze ‘kruiwagen’ was het nooit gelukt om zo’n leuke functie te vinden. Ik zit nu perfect op mijn plek!”

Ook op zoek naar een baan in de techniek? Neem contact op met Proteqs via 0320-840500 of kom langs op kantoor aan de Middendreef 269 in Lelystad. De koffie staat klaar!